Sfeer in de badkamer

De badkamer is een plek waar je even helemaal tot rust kan komen, waar je een echt momentje voor jezelf kunt pakken. Dit wordt steeds belangrijker en dit zie je ook steeds meer terug in de badkamer: de badkamer is niet alleen praktisch meer, maar de sfeer is ook erg belangrijk. Een van de stijlgroepen die je steeds meer terug ziet in de badkamer is de 'Oase'. 

Kleuren die passen bij een oase
De kleuren die in deze badkamerstijl terugkomen zijn wit, grijs, lichtbruin, zwart en groen. Dit zijn natuurlijke kleuren die het oase gevoelen versterken. Je roept hiermee het gevoel op dat je buiten, wat veel mensen als rust ervaren. Laat deze kleuren bijvoorbeeld terugkomen in je accessoires, doucheset, meubel of toiletzitting.

Materialen die vaak worden gebruikt
Er wordt ook vaak gebruik gemaakt van hout, metaal en marmer in deze trend. Deze natuurlijk materialen versterken het gevoel van een oase. Denk bijvoorbeeld aan een houten meubel, een marmeren muur of accessoires met metaalaccenten. 

Planten versterken het gevoel
Planten zorgen voor rust, zo ook in de badkamer. Je wekt hiermee een soort spa gevoel op wat nog meer zorgt voor een oase van rust. Varens, de graslelie en de klimvijg zijn een paar voorbeelden van planten die het goed doen in de badkamer. Als je te weinig daglicht hebt in je badkamer, dan kun je het beste kiezen voor een nepplant. 

Bekijk onze producten >