Onze wortels

Ondernemers Harrie van Kempen en Henri Nijhuis startten Tijger Plastics in 1950. Het bedrijf was gespecialiseerd in het produceren van een breed scala aan kunststofproducten voor verschillende doeleinden. Van fietsbeugels tot zeepbakjes. Tijger Plastics werd al snel een groot succes in Nederland door het gebruik van speciale productieprocessen, innovatieve producten en een goed ontwerp.

Door de belangstelling voor het assortiment, groeide Tiger al snel uit haar oorspronkelijk pand aan het kanaal in Eindhoven. Zo kwamen we in 1956 terecht aan De Winde in Geldrop. Vanaf 1957 begon het bedrijf, omgedoopt tot Tiger, de internationale markt te verkennen. Sinds 2020 is Tiger gevestigd in Zaltbommel.
 

Focus op de badkamer

Door de jaren heen verschoof de focus van een fabrikant van handige huishoudelijke hulpmiddelen naar een toonaangevend merk met een breed scala aan badkameraccessoires. Toen rond 1990 naast kunststof producten, steeds meer materialen werden gebruikt, verdween 'plastics' uit het logo. Vanaf dat moment werd afscheid genomen van de keuken en alle aandacht ging naar de badkamer. Het assortiment werd langzaam uitgebreid met nieuwe productgroepen als kranen, douchekoppen en badkamermeubels. Tegenwoordig is Tiger een gevestigd Europees merk.


 

Wereldwijd

Inmiddels worden Tiger artikelen verkocht via verkooppunten in bijna alle Europese landen. We hebben ons toegelegd op het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van kwalitatief hoogwaardige badkamerartikelen. Van badkamer- en toiletaccessoires tot badkamermeubels en van toiletzittingen tot douchesets, je vindt het allemaal bij Tiger. Er is dus veel veranderd, maar twee dingen zijn altijd gelijk gebleven: de Tiger toewijding en kwaliteit.

 

International Concern

Tiger Nederland is een dochteronderneming van Coram International. Onder Coram International vallen verschillende bedrijven uit de sanitairbranche die belangrijke rol willen spelen op de West Europese markt. De merken die onder Coram International vallen kenmerken zich doordat zij allemaal sfeer, functionaliteit en comfort willen brengen in de badkamer. Coram International staat voor innovatief design, een sterke netwerkorganisatie, intensieve samenwerking met business partners, duidelijk gedefinieerde verkoopkanalen en een stevige marktposities in West Europa.