De kleinste ruimte en toch zo belangrijk

Het is een van de kleinste ruimtes in het huis en toch zo belangrijk om schoon te houden: het toilet. Gemiddeld brengt iemand ongeveer 43 uur per jaar door op het toilet. En het toilet is nu net de plek waarbij hygiëne op nummer 1 komt. Een schone toiletruimte verkleint de kans op ziek worden aanzienlijk en een niet zo schone toiletruimte vergroot de kans juist weer. Maar hoe zorg je er nu voor dat jouw toilet goed schoon is en blijft? Wij hebben enkele tips voor je op een rijtje gezet. 

 

Tips voor meer hygiëne op het toilet

  1. Hang je handdoek zo ver mogelijk van de toiletpot. Dit zorgt er voor dat er minder snel bacteriën op je handdoek terecht komen. Hang hem bijvoorbeeld op aan de kant van je toiletmeubel waar je toiletpot niet staat
  2. Plaats je reserverollen niet op de vloer. Het ophangen van je reserverollen door middel van een hangende reserverolhouder is ook aan te raden. Hierdoor komt het vuil van de vloer minder snel op je nog schone wc rollen.
  3. Zorg er voor dat er genoeg zeep is. Dit spreekt voor velen voor zich, maar toch komt het voor dat er geen zeep te vinden is op het toilet. Mocht je graag vloeibare zeep gebruiken, dan is het aan te raden om een hangende zeepdispenser te gebruiken. Hier kunnen minder bacteriën onder komen. Mocht je liever een zeepblok gebruiken, zorg er dan voor dat deze altijd op een droge en schone plek ligt, zoals een zeephouder.
  4. Maak het jezelf makkelijk met schoonmaken. Denk bijvoorbeeld aan een hangende toiletborstelset. Hierdoor kun je de vloer gemakkelijker schoonmaken en komt er minder snel vuil aan de onderkant van de toiletborstelset
  5. Kies een toiletbril die extra hygiënisch is. Materiaal is bijvoorbeeld erg belangrijk, het beste kun je kiezen voor een duroplast wc-bril omdat dit materiaal antibacterieel is. Kijk daarnaast goed naar de vorm, ga voor een toiletzitting met zo min mogelijk hoekjes / randjes (zoals buffers) zodat je deze in een handomdraai kunt schoonmaken. Ook is een easy clean toiletzitting, oftewel een afklikbare wc-bril, handig zodat je zeker weet dat je tijdens het schoonmaken overal goed bij kan.