Een veilig en comfortabel gevoel met enkele aanpassingen

Sta je op het punt om je badkamer te verbouwen en wil je hem klaar maken voor de toekomst? Of wil je je badkamer veiliger maken? Met enkele aanpassingen kun je de veiligheid in je badkamer verbeteren, zonder dat je comfort verliest.  Denk bijvoorbeeld aan de volgende punten:
 
  • Zorg voor een gelijke vloer en kies voor een inloopdouche. Door voor een gelijke vloer te kiezen, heb je geen drempel waarover je moet stappen. Wanneer je de tegels bewerkt met een antislip behandeling of spray glijd je ook minder snel uit. Daarnaast is een voordeel van een inloopdouche dat je geen douchedeur hebt die in de weg staat.
  • Maak gebruik van een (opklapbaar) douchezitje wanneer staan moeite kost. Deze douchezitjes, of douchekrukken, zijn erop gemaakt om nat te worden.
  • Maak gebruik van antislipmatten op risicovolle plekken zoals in het bad of de douche, dit verkleint de kans op uitglijden aanzienlijk.
  • Installeer bad- /wandgrepen in de badkamer voor extra houvast. Wanneer je badgrepen naast je douche of bad installeer kun je er makkelijker in- of uitstappen. Wanneer je een toilet in je badkamer hebt kun je ook een (opklapbare) toiletbeugel installeren.
  • Zorg voor genoeg ruimte in de badkamer zodat je veel bewegingsvrijheid hebt. Ook kan het zo zijn dat je nu of later gebruikt maakt van hulpmiddelen zoals een rollator of rolstoel, het is fijn als je genoeg ruimte hebt om deze weg te kunnen zetten.
  • Maak gebruik van accessoires die speciale ontworpen zijn om mensen te ondersteunen tijdens hun badkamerritueel.

Extra veiligheid, op subtiele wijze vormgegeven

Tiger biedt een overtuigende combinatie van esthetiek en ergonomie, zodat je optimaal kunt genieten van jouw dagelijkse badkamermoment. De Boston Comfort & Safety-serie biedt praktische oplossingen voor extra veiligheid, die op een subtiele wijze vormgegeven zijn. De Comfort & Safety accessoires passen perfect bij de overige accessoires uit de standaard Boston serie. Alle Comfort & Safety-wandgrepen zijn door het gerenommeerde keuringsinstituut TÜV getest op een maximale belasting van 150 kilo. Daarnaast zijn alle grepen uit deze serie CE gecertificeerd. Dat geeft aan dat ze voldoen aan de Europese eisen inzake veiligheid.

Badkameraccessoires die extra veiligheid bieden:

Bekijk de volledige serie