Home      Over Tiger

Over Tiger

Tiger van toen naar nu
De basis voor Tiger werd gelegd in 1950 door de Eindhovenaren Harrie van Kempen en Henri Nijhuis. Zij startten in dat jaar Tijger Plastics, een specialist in kunststof producten waarbij je voor van alles terecht kon. Van fietshandvatten tot zeepbakjes. Door hun uitstraling en kwaliteit werden de producten van Tijger al snel een begrip. Misschien herinner je je ook nog wel onze huishoud serie La Belle Cuisine en de nog steeds verkrijgbare badkamerserie Palma.

Tijger wordt Tiger Plastics, wordt Tiger
Door de belangstelling voor het assortiment, groeide Tijger al snel uit haar oorspronkelijk pand aan het kanaal in Eindhoven. Zo kwamen we in 1956 terecht aan De Winde in Geldrop, het pand waar je ons nu nog vindt. Een jaar later – in 1957– besloten we internationaal te gaan. Het was daardoor alleen maar logisch dat Tijger Tiger werd. Tiger Plastics werd in de jaren 70 een begrip in de keuken en badkamer. Toen rond 1990 naast kunststof producten, steeds meer materialen werden gebruikt, verdween 'plastics' uit het logo. Vanaf dat moment werd afscheid genomen van de keuken en alle aandacht ging naar de badkamer. Het assortiment werd langzaam uitgebreid met nieuwe productgroepen als kranen, douchecabines en badmeubelen.

Tiger wereldwijd
Inmiddels heeft Tiger verkooppunten in bijna alle Europese landen. We hebben ons toegelegd op het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van kwalitatief hoogwaardige badkamerartikelen. Zelfs voor complete badkamerinrichtingen kun je bij ons terecht. Er is dus veel veranderd, maar twee dingen zijn altijd gelijk gebleven: de Tiger toewijding en kwaliteit.

Werken bij Tiger
De kwaliteit van onze sanitair merken en onze dienstverlening valt of staat bij het niveau en de inzet van ons team. Wilt u deel uitmaken van dit team? Op dit moment hebben wij  een vacature voor de functie van Manager Customer Service (M/V - fulltime). Maar ook uw open sollicitatie is van harte welkom op het volgende correspondentieadres: Tiger Nederland - t.a.v. Charlotte Janssen - Postbus 11 - 5660 AA Geldrop - hr@coram.nl.

BSCI

Tiger is aangesloten bij het Business Social Compliance Initiative. Het Business Social Compliance Initiative (BSCI) is een initiatief van bedrijven die zich inzetten voor betere arbeidsomstandigheden in hun wereldwijde toeleveringsketen.