Home      Keuzehulp Bij Toiletzittingen

Keuzehulp Bij Toiletzittingen

Er is tegenwoordig meer mogelijk met een toiletzitting dan je denkt. De gemiddelde WC-bril van een paar jaar geleden had lang niet zoveel opties als de WC-bril van nu. Super fijn natuurlijk al die opties, maar misschien zie je door de bomen het bos niet meer. Daarom hebben wij hier alle functionaliteiten van de toiletbrillen van Tiger op een rijtje voor je gezet. Maar als eerste is het natuurlijk belangrijk om te weten hoe je de juist wc-bril kiest.

Stap 1: Kies de juiste vorm
Kijk van tevoren goed welke vorm je toiletpot heeft. De meeste toiletten hebben een standaard vorm waarop ook een standaard toiletzitting past. Er zijn echter ook minder voorkomende vormen zoals de D-vorm / D-shape (ook daarvoor heeft Tiger geschikte toiletbrillen zoals de Memphis en Carter). Let dus goed op bij de aankoop van je zitting of de vorm overeenkomt met je toiletpot. Hieronder zie je de vier meest voorkomende vormen: 

Stap 2: Kies de juiste afmetingen (omvang en hartafstand)
Naast dat het belangrijk is om naar de afmetingen van de toiletpot zelf te kijken (de breedte en de afstand van het midden van de scharniergaten tot voorkant), is de hartafstand ook zeer belangrijk. Misschien nog wel belangrijker zelfs, want als de hartafstand niet passend is, kan je toiletzitting niet monteren. De hartafstand is de afstand tussen de de middelpunten van de sharniergaten. Deze staan, net zoals de afmetingen van de bril zelf, in principe altijd vermeld op de verpakking of de website van de aanbieder.

Stap 3: Kies de juiste montage
Als de scharniergaten via de onderkant te bereiken zijn, dan heb je een toiletpot waarop de zitting met de standaard montage te monteren is. Dit kan je herkennen doordat je via de zijkant van de toiletpot de onderkant van de scharniergaten kan bereiken. Als je niet bij de onderkant van de scharniergaten kan doordat de zijkant gesloten is, moet je kiezen voor topmontage/top fixing.

Stap 4: Kies het materiaal
Duroplast: Duroplast wc-brillen zijn praktisch onbreekbaar, antibacterieel en krasbestendig. Zelfs na jarenlang gebruik beleef je nog plezier aan deze bril.
MDF/hout: Deze zittingen bestaan uit houtsnippers die in kunstharslijm zijn geperst. Het neemt snel de lichaamstempratuur aan waardoor het erg comfortabel zit. Door de lak is de wc-bril ook erg eenvoudig te reinigen.
Thermoplast: Thermpolast toiletzittingen zijn licht in gewicht, sterk en nagenoeg onbreekbaar. Daarnaast zijn ze bestand tegen krassen waardoor ze jarenlang meegaan. Ook is thermoplast erg goed te recyclen.

Stap 5: Kies de functionaliteiten die je wilt hebben

Easy Clean
Met easy clean kan je gemakkelijk de toiletzitting van de toiletpot loskoppelen en weer terugklikken. Dit heeft als voordeel dat je makkelijk de gehele toiletpot kan schoonmaken, zonder dat de toiletzitting in de weg zit. Oftewel, geen gedoe meer met het schoonmaken tussen de scharnieren.

Slow Close 
Het slow close systeem zorgt er voor dat de deksel van de toiletzitting niet in één keer dichtvalt, door de speciale scharnieren valt de wc-bril fluisterzacht neer. Fijn voor de oren en veilig voor kleine vingertjes. De dempers voorkomen schade aan het keramiek van de toiletpot. Een wc-bril die onverwachts naar beneden valt, is verleden tijd met slow close.

Steady Fix
Dankzij Steady Fix is de toiletbril stevig te bevestigen op je toiletpot. De verstevigde scharnieren zorgen er voor dat je toiletbril niet gaat schuiven waardoor de bril altijd op de juiste plaats blijft. Hierdoor gaat je toiletzitting langer mee en bespaar je een hoop irritatie over de bril die steeds verplaatst.

Top Fixing
Top Fixing gaat over de scharnieren waarmee de toiletbril aan de toiletpot bevestigd wordt. Deze scharnieren zijn namelijk erg eenvoudig te bevestigen vanaf de bovenkant. Dit maakt het bevestigen, in bijvoorbeeld krappe ruimtes of plekken waar je lastig bij komt, een stuk eenvoudiger.

Comfort Seat XL
We zitten onbewust steeds langer op het toilet. Dit komt mede dankzij de intrede van de mobiele telefoon die voor veel afleiding zorgt. Met de Comfort Seat XL zit je dan veel
comfortabeler door de extra grote afmeting. De toiletzittingen met dit kenmerk hebben een maximale draagkracht van 300kg.

Compact Seat
Het woord compact legt eigenlijk al uit wat deze functie bij een toiletbril betekent; hij is een stukje kleiner (compacter) dan de gemiddelde toiletzitting. Dit is natuurlijk handig als je een kleinere toiletpot hebt, bijvoorbeeld wanneer je toiletruimte of badkamer net iets aan kleine kant is.

Family Seat
Dit is een toiletzitting voor het hele gezin. Dit komt omdat de toiletzitting uit twee brillen bestaat, een 'gewone' wc-bril en een verkleinde wc-bril voor kinderen. Dankzij deze samenstelling heb je maar één toiletzitting nodig voor het hele gezin. Voor volwassen is de verkleinde wc-bril makkelijk omhoog te klikken door de magneet in de deksel.

Comfort Feel
Bij een wc-bril met comfort feel is er een speciale laag op de zitting aangebracht die er voor zorgt dat je zachter zit dan op een gemiddelde wc-bril. Deze laag zorgt er ook voor dat de zitting de temperatuur van je lichaam sneller overneemt. Hierdoor zit je dus een stuk comfortabeler op je toilet.

LED-toiletzitting 
Bij deze toiletzittingen gaat de ingebouwde LED verlichting automatisch aan in het donker wanneer je geluid maakt. Hierdoor hoef je ’s nachts niet meer te zoeken naar het knopje om het licht aan te doen. Daarnaast heb je geen last van fel licht tijdens de nacht. Wel zo fijn voor je nachtrust.

Ben je er helemaal klaar voor om je toiletzitting uit te kiezen?                             
Bekijk dan hier alle toiletzittingen van Tiger>