Montage & onderhoud van kranen

De Tiger wastafelkranen zijn voorzien van een uniek Top Fixing montagesysteem, waardoor de kranen eenvoudig van bovenaf (zonder speciaal gereedschap) te monteren zijn.

Top Fixing - de stappen:

 1. Uw wastafelkraan is uitgerust met een “Top Fixing” systeem. Dit houdt in dat de montage volledig van bovenuit de wastafel plaatsvindt zonder gebruik van speciaal gereedschap. Controleer of de montage- unit op de juiste wijze is geassembleerd door deze met de tekening the vergelijken. De markering dient bij montage altijd aan de voorzijde geplaatst te worden.
 2. Duw de onderplaat door het gat van uw wastafel door de flexibele hulp strips iets te buigen.
 3. Houd beide hulpstrips vast en schuif de bovenplaat samen met de flexibele afdichtring tot op de wastafel.
 4. Breng de 3 bijgeleverde montagebouten aan en draai deze stevig en gelijk matig vast.
 5. Controleer of de montageplaat recht is gemonteerd met de markering aan de voorzijde. Knip of snij de hulpstrips af.
 6. Duw de flexibele drukslangen door de opening van de montage unit en plaats de kraan op de wastafel.
 7. Fixeer de kraan aan de montageunit door de montageschroef aan de achterzijde stevig aan te draaien. Indien u een kraan zonder waste heeft aan geschaft kunt u verder gaan met stap 9b.
 8. Duw de waste stang met handel door de daarvoor bestemde opening in de kraan.
 9. a) Monteer de afvoerplug volgens tekening in de wastafel en verbind beide stangen middels bijgeleverd verbindingselement (zie tekening). Afstellen van de wastafelstop: Draai contramoer (B) los. Stel de lengte van de bout (A) in en draai de contrabout vast. Reinig tijdens gebruik regelmatig de zeef (C).
  b) Sluit de aanvoerslangen aan op uw waterleiding met behulp van knelfittingen (niet bijgeleverd). Links warm, rechts koud.
 10. Bediening: Indien de hendel zich in horizontale positie bevindt is de watertoevoer gesloten. Door de hendel naar boven te bewegen opent u de watertoevoer. Het volume van de waterstraal kunt u regelen door de hendel in meer of mindere mate omhoog te bewegen. De temperatuur van het uitstromende water kunt u beïnvloeden door de hendel naar links of rechts te bewegen. Links warm, rechts koud. U kunt beide instellingen tegelijk uitvoeren.
 11. Sluit de waterdruk aan en controleer op lekkage. Uw kraan is klaar voor gebruik.

Zoek een Tiger verkooppunt